Тагарев: Ще продължим помощта за Украйна, без да увреждаме отбранителните си способности

Станимир Георгиев бе назначен за зам.-министър на отбраната

07.06.2023 | 17:55 Редактор: Михаела Димитрова
Тагарев: Ще продължим помощта за Украйна, без да увреждаме отбранителните си способности

Необходимо е да продължим да оказваме помощ на УкрайнаТова е изключително важно за гарантиране на нашата сигурност. А какво точно ще дадем, зависи от много други неща - потребностите им в този момент, това, с което разполагаме. Разбира се, че трябва да има решение на парламента и ние така ще действаме - по прозрачен, ясен начин. Това каза министърът на отбраната Тодор Тагарев пред журналисти.

По негови думи помощта няма да е такава, че "да уврежда българските отбранителни способности".

“Най-важно е сега да се запозная с документите, трябват ми няколко дни да се ориентирам. Много неща имаме да направим. Едно от основните е да си сформирам екипа. Без екип един човек нищо не може да направи. Ще имам двама заместници. Единият вече е назначен. Това е Станимир Георгиев, който беше заместник на министър Заков“, поясни Тагарев, цитиран от "24 часа".

Запитан дали е имало ли ново искане от Украйна за военна помощ, министърът отговори: "Засега не са ми представяни конкретни документи, но следващата седмица има министерска среща в Брюксел, която ще се предшества от среща във формат "Рамщайн" и предполагам, че там ще придобия по-ясна представа за конкретните искания в момента, нуждите се менят постоянно, ще видим с какво можем да помогнем", обясни Тагарев.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

2
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 5 месеца
15 месеца братският руски народ СЪВСЕМ ПО БРАТСКИ БОМБАРДИРА УКРАИНСКИ ЖИЛИЩА, БОЛНИЦИ, ЕЛЕКТРОЦЕНТРАЛИ, ОКУПИРА ЗАПОРОЖКАТА АЕЦ, ВЗРИВИ СТЕНАТА НА ВЕЦ НОВА КАНОВКА. ОТВЛЯКОХА УКРАИНСКИ ДЕЦА В РУСИЯ, ИЗБИХА ХИЛЯДИ МИРНИ УКРАИНЦИ. ТОВА СА ФАКТИ. ВСЕКИ, КОЙТО ПОДКРЕПЯ РУСИЯ ЗА ТОВА, ЩЕ ОСЪЗНАЕ ГРЕШКАТА СИ, КОГАТО ГО ИЗПИТА ЧЛЕН ОТ СЕМЕЙСТВОТО МУ. ИМАТ ЛИ ПРАВО УКРАИНЦИТЕ НА САМОЗАЩИТА ? АКО МОЖЕТЕ, ПОСТАВЕТЕ СЕ НА ТЯХНО МЯСТО. БЪДЕТЕ ВЕДНЪЖ В ЖИВОТА СИ ЧЕСТНИ ПРЕД СОБСТВЕНАТА СИ СЪВЕСТ. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 1
Анонимен
преди 6 месеца
Инсталиран да обслужва нуждите на чужда държава. Този и поддръжниците на "цивилизования свят" на убийците, в който ни тикат, не разбира ли, че доставките на оръжие за Украйна ще направят и най-големите русофоби украинофоби. Дано по- голямата част от българския народ да осъзнава, че да подпомагаш убийството на хиляди хора е ненормално, неморално и престъпно. Междудругото, нямам информация отявлени русофили да призовават за въоръжаване на Русия. Всеки да си направи изводите. Сигнализирай за неуместен коментар