Какво вещае поведението на Радев в НС и кой е с ампутирано достойнство?

Държавният глава отново нападна ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ

06.06.2023 | 18:36 Редактор: Искра Ангелова

С остър тон и критики президентът Румен Радев прекрачи прага на Народното събрание, за да проследи гласуването на новия кабинет. На влизане в НС държавният глава отново нападна ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, като изрази надежда правителството да не предава националните интереси.

"Обществото ни тепърва ще осмисля процесите около акуширането на тази коалиция, защото тя обезсмисли изборите. А изборите са основата на демокрацията", заяви Радев.

Той припомни как Борисов убеждаваше избирателите си да гласуват за него, защото от "Продължаваме промяната" са съсипали държавата.

"Днес г-н Борисов им подарява цялата власт. Спомняте си как "Продължаваме промяната" бяха окупирали социалните мрежи. Днес те споделят властта с ГЕРБ", допълни президентът.

Радев остана категоричен, че политиката не е само математика и интереси за формиране на мнозинство.

"Гласуването днес ще покаже дали народните представители от тези партии, дали всички те са с ампутирано достойнство и са приели ролята да бъдат просто редови гласуващи", коментира още Румен Радев.

Президентът не дочака клетвата на новото правителство и напусна Народното събрание: "Свикнал съм да служа на народа си. Те засягат дълбоко устоите на демокрацията и на морала в политика, а това означава рискове и несигурност."

И все пак той отчете нуждата от правителство и работещ парламент.

Вижте повече в репортажа на Тоня Стоянович.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 10 месеца
Този човек не е за политика, еле за презедент, просто няма за тази функция необходимия капацитет. Ако се върне в родното си село би бил по-полезен на обществото, от колкоко на "Дундуков" 2. Сигнализирай за неуместен коментар