Радев хвали служебния кабинет: Решихте стратегически за България въпроси

Постигнахте немислим до момента прогрес, заяви президентът

06.06.2023 | 17:09 Редактор: Тодор Петров

Президентът Румен Радев прие на "Дондуков 2" състава на служебния кабинет с министър-председател Гълъб Донев. Държавният глава им благодари за свършеното през последните месеци. 

"Само преди десет месеца вие поехте отговорност за управлението на страната във вихър от кризи - рекордни цени на горивата, липса на газ, на ток, на договори, на търгове, замразени инфраструктурни проекти, липса на закони по ПВУ, застой в модернизацията на армията, рекордна миграция, война близо до нашата територия. Затова и при вашето стъпване в длъжност ние набелязахме редица приоритети. Вие не само се справихте, но вие решихте стратегически за България въпроси и отворихте нови възможности. Искам днес да ви благодаря", изтъкна държавният глава.

"Обвиниха ви в първия ден, че саботирате ОИСР, а вие постигнахте немислим до момента прогрес. Пуснахте нови отсечки от магистралите и дадохте много разрешителни за строеж. В последния си работен ден открихте три нови хладилни камери на "Капитан Андреево. За тези 10 месеца върху вас се стовариха всички кризи", подчерта Радев.

А в Гранитната зала в МС и под звуците на химна на страната и този на Европейския съюз, Гълъб Донев предаде властта на наследника си акад. Николай Денков. Той пожела успех на академик Денков и го посъветва да надградят вече направеното от последната служебна власт.

Вижте повече в репортажа на Благовест Илиев.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR