Седмицата ще донесе валежи с летен характер в Западна България

Максималните температури днес ще са от 20 до 27 градуса

05.06.2023 | 07:13 Редактор: Юлиан Христов

Жълт код за дъжд е издаден за три области в Северозападна България - Видин, Враца, Монтана, както и за Софийска и Ловешка област. В тези области се очакват гръмотевици и валежи. 

Денят започва с минимални сутрешни температури от 12 до 16 градуса, по морето - до 14-15.  Преди обяд облачността над западните части от страната ще бъде значителна, докато на изток ще бъде разкъсана. Следобед ще превалява и прегърмява в западните райони.  

През нощта срещу вторник облаците от запад на изток ще се увеличават, но без валежи. Вятърът ще бъде слаб от изток със скорости до 20 км/ч.  

Максималните температури ще са от 20 до 27 градуса, а по морето 23-24, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.  

Над планините облачността ще бъде значителна, следобед с валежи и гръмотевици над Рила и Пирин, а на височина над 2500 м - дъжд и сняг.  

През следващите дни у нас постепенно ще се затопля, като валежите с летен характер ще бъдат често явление главно в Западна България. Във вторник очакваме кратки валежи.  

В сряда и четвъртък в крайните западни райони се очакват градушки. В четвъртък и петък валежите ще бъдат интензивни в западната половина от страната. В събота ща превалява и по Черноморието. 

Гледайте цялата прогноза във видеото.