Радев в Казанлък: Разказът за България не би бил пълен без маслодайната роза

По думите има дни в годината, в които географският център на България се превръща в център на света

04.06.2023 | 15:10 Редактор: Михаела Димитрова
Радев в Казанлък: Разказът за България не би бил пълен без маслодайната роза

Разказът за България не би бил пълен без маслодайната роза. Това каза в приветственото си слово към жителите и гости на Казанлък президентът Румен Радев, който беше официален гост на града по време на празничното шествие в последния ден на юбилейния 120-ти Празник на розата. 

"Има дни в годината, в които географският център на България се превръща в център на света, обединил хора от цял свят, дошли, за да се насладят заедно на красотата", допълни президентът. 

"В тези най-красиви дни на годината, когато хиляди стари и много нови приятели на града присъстват, за да може заедно да отбележим този най-красив български празник, който се превръща все повече в истинската визитна картичка на град Казанлък", посочи още Румен Радев, цитиран от БТА.

По думите му именно тези традиции, тази красота, сплотяват обществото и ни дават вяра, че ние можем и ще вървим напред. "Защото, за нас -българите, маслодайната роза не е просто някакъв ценен ресурс, не е просто препитание и не е просто път към просперитет. Розата е символ и идентичност", каза още той.

Снимка: БГНЕС