Пореден протест на бул. "Сливница" - хората настояват за нови закони и правила по пътя

Над 100 км, ако караш да е вече криминално деяние, обяснява протестиращ

04.06.2023 | 14:41 Редактор: Михаела Димитрова

Отново протест на столичния булевард "Сливница". Хората настояват за ефективни мерки за пътната безопасност и наказания за шофьорите, причинили катастрофи.

Около 11 часа днес близки и приятели на Ани и Явор, които бяха пометени от млад шофьор на булеварда, блокираха движението в участъка на пешеходната пътека, на която се случи произшествието.

Те обещаха, че няма да отстъпят и ще протестират докато исканията им не бъдат изпълнени. Малко по-късно с шествие те блокираха за кратко и движението на кръстовището на булевардите "Константин Величков" и "Сливница".

"Институциите се задействаха, макар и със сериозно закъснение, с цената на жертви, които продължават всеки ден след 8 май да дава нашето общество. Продължаваме, защото нашите искания се случват твърде бавно. По тази причина хората от Инициативния комитет продължават да настояват пред съответните институции да се вземат тези мерки, за които настояваме в национален мащаб", коментираха от протестиращ.

"Ако караш над 100 км/ ч. - да е вече криминално деяние, да има абсолютно нови закони и правила, за да се спрат тези зверства по пътя, явно хората, от които зависи, не значи това", обясни друг.

Снимка: БГНЕС