"Всички заедно": Над 400 деца пеят в Борисовата градина за благотворителна кауза

Това е десетото издание на празника

03.06.2023 | 14:20 Редактор: Михаела Димитрова

В София съботният ден е избран за детски празник в Борисовата градина. Събитието има и благотворителна кауза и се провежда под мотото "Всички заедно". Над 400 деца от няколко града в България ще пеят и танцуват на сцената на Летния театър.

Велизара Тодорова е част от организаторите на детския празник. Това е десетото му издание, като всяка година каузата събира много дарители и деца, които искат да помогнат на хората в нужда. 

"Тази година каузата е изграждането на втория в български Дневен център за деца с епилепсия и детска церебрална парализа. Освен че даваме поле за изява на децата от много школи, учим децата да помагат на другите и заедно работим за едно по-добро бъдеще на България", обясни Тодорова. 

В събитието участват семейства и педагози от столично училище, които изработват различни играчки с благотворителна цел.

"За нас е много важно да възпитаваме децата, че който много получава, много и трябва да дава. Всички наши изделия са изработени от нашите ученици", сподели участничка в събитието.

Всеки, който има желание, може да се включи в игрите на сцената, да пее, да танцува и да дари за каузата. А за децата предстои вълшебно лято.

"На всички деца пожелавам да са здрави, радостно щастливо детство, да се усмихват и да са много щастливи", каза организаторът Велизара Тодорова.

Вижте повече в репортажа на Мартин Карефейски.