Йотова: Очаквам да има правителство и НС да гласува кабинета

Бъдещите министри ще трябва да носят своята отговорност, каза вицепрезидентът

02.06.2023 | 11:38 Редактор: Вяра Димова

Вицепрезидентът Илияна Йотова обяви, че очаква да има съставен кабинет, имената на който ще бъдат официално обявени през следващата седмица. Според нея основните проблеми за кабинета "Денков-Габриел" са липсата на доверие между партиите. Предстоят им и тежки решения.

Коментарът Йотова направи в Казанлък, където откри 18-ата Световна среща на българските медии, която събира в града журналисти от цял свят.

"Очаквам да има правителство. С голямо нетърпение чакам Народното събрание да гласува този кабинет и той да влезе в своите функции и да започне своята работа", заяви тя.

"Сутринта чух една реплика, която ме разтревожи много като гражданин за бъдещето на този кабинет. Бъдещият министър председател акад. Денков каза, че влиза в това управление, без да има никакво доверие в своите коалиционни партньори от политическа партия ГЕРБ и има доверие само на Мария Габриел", посочи Йотова. Според вицепрезидента "това не е добро начало", но изрази надежда все пак да има стабилен редовен кабинет.

Относно състава на бъдещия кабинет, Йотова посочи, че не бива да се влиза в хипотези, защото списъкът не е финализиран.

"Бъдещите министри ще трябва да носят своята отговорност, защото ще трябва да слагат кървави подписи, ще трябва да принуждават европейските институции да заобикалят европейските закони, за да ни вкарат в Еврозоната. Ще трябва да проведат този тежък разговор с Урсула фон дер Лайен, защото ще трябва да извършат законни и незаконни уволнения в администрацията, ще трябва да променят службите за сигурност и МВР с наши, за да прави нашите избори", коментира вицепрезидентът.

Страхувате ли се от развитието на изкуствения интелект?

Не, човекът винаги ще го контролира и единствено ще ни бъде от полза.
27%
Да, има опасност да ни подчини и дори унищожи.
50%
Страхувам се единствено да не "открадне" работното ми място.
8%
Не ме интересува, имам далеч по-сериозни страхове и проблеми.
14%
Общо 2002 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


1
0 rate up comment rate down comment 0
Анди
преди 11 месеца
Тази се тъкми за баба Кралица! Нали за такива ги готвят Умното и Честното. Сигнализирай за неуместен коментар