Петков: Нямаме доверие на прокуратурата, няма да позволим да се ползва като бухалка

Той се яви на разпита с адвокат

31.05.2023 | 17:14 Редактор: Петя Кръстева

"Викат ме като свидетел по тема, с която всъщност още не съм запознат. Сега ще разбера по коя тема. Ако е като при Асен Василев, предполагам по темата за заплахите на Радостин Василев, която той сам опроверга. Така че се надявам, че ще бъде кратка среща". Това заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков пред журналисти преди разпита му в прокуратурата.

Той беше категоричен, че няма абсолютно никакви притеснения, въпреки че се явява на разпита с адвокат.

"Това е хубавото, когато човек няма за какво да се притеснява, и се чувства, че прави правилните неща за всяка стъпка. Не че имаме голямо доверие на прокуратурата, трябва да сме честни, защото виждаме, че те заемат доста силни политически позиции, играят го по едни и същи дела - хем на трупчета, хем се появяват, но в моя случай съм просто като свидетел", каза Петков.

Той посочи още, че бил умопомрачен от това, което казали вчера шефовете на службите.

"Няма да позволим прокуратурата да се ползва като бухалка, не става въпрос само за г-н Борисов. Моето доверие към службите е ниско... Човекът Весела Чернева е един от най-свестните съветници, които съм имал, използвайки нейното име за клевети, показва огромната нужда от реформи в службите", завърши Петков.

Страхувате ли се от развитието на изкуствения интелект?

Не, човекът винаги ще го контролира и единствено ще ни бъде от полза.
27%
Да, има опасност да ни подчини и дори унищожи.
50%
Страхувам се единствено да не "открадне" работното ми място.
8%
Не ме интересува, имам далеч по-сериозни страхове и проблеми.
14%
Общо 2002 гласа