Борисов: Прокуратурата се раздвижи, за да няма кабинет, хаосът в държавата е тотален

Не съм имал, нямам и няма да имам никакъв имот в Испания, заяви лидерът на ГЕРБ

31.05.2023 | 08:58 Редактор: Тодор Петров
Борисов: Прокуратурата се раздвижи, за да няма кабинет, хаосът в държавата е тотален

"Две години бях без имунитет. Сега категорично няма да го дам, защото трябва да си сляп, за да не виждаш какво се случва в момента. Защо вчера поискаха моя имунитет? Защо не преди един месец? Целта е да няма правителство. Трябва да има редовно избрано правителство, което е нормално за парламентарна република. Днес ще се видим пак с ПП-ДБ, защото хаосът в държавата е тотален", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

По думите му съдебната реформа си има цена, а от 2009 г. няма такава. 

"В момента, в който приехме закона, в който има контрол над главния прокурор, изведнъж се раздвижиха със страшна сила. Започнаха веднага атаката по партията на промяната, за да блокират всякакви разговори. Неслучайно изтече записът", подчерта бившият премиер.

"Преди седмица от ДПС говореха, че трябва да има правителство на всяка цена. Трябва да бъдат въвлечени, за да има конституционни мнозинство, за да продължи съдебната реформа", каза още Борисов.

Защо се явяваме на избори и какво ще се случи след следващите, попита риторично лидерът на ГЕРБ.

"Не съм имал, нямам и няма да имам никакъв имот в Испания. Нямам никакви притеснения", настоя Борисов.

Страхувате ли се от развитието на изкуствения интелект?

Не, човекът винаги ще го контролира и единствено ще ни бъде от полза.
27%
Да, има опасност да ни подчини и дори унищожи.
50%
Страхувам се единствено да не "открадне" работното ми място.
8%
Не ме интересува, имам далеч по-сериозни страхове и проблеми.
14%
Общо 2002 гласа


2
0 rate up comment rate down comment 0
Бойко
преди 10 месеца
Спасението на Борисов ще бъде за сметка на българската държава и граждани. Толкова го е страх от Гешев и "Магнитски", че се е вкопчил в ППДБ, които нямат нищо против да го "изперат". На Борисов, от друга страна, записите не му правят впечатление. Единственото лошо нещо е, че са станали публично достояние. ДПС трябвало да бъдат "въвлечени" в пълното дело. Това нормална държава ли е, или на мен тещо ми има ? Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 1
схеми и сметки
преди 10 месеца
Напротив, искането на имунитета на Борисов е точно с цел той да склони на всякакви условия за кабинет с ПП-ДБ! Той знае, че само тяхната схема на овладяване на държавата може да го спаси от съда! Сигнализирай за неуместен коментар