Буреносни облаци над страната, ще гърми, на много места има условия за градушки

Максималните температури ще са от 21 до 27 градуса

30.05.2023 | 07:11 Редактор: Елеонора Танева

Денят започна с минимални температури от 12 до 17  градуса, по Черноморието до 17. Преди обед облачността над западните части от страната и по Черноморието ще бъде значителна, а в централните части ще бъде предимно слънчево. Бързо облаците ще се увеличават. По Черноморието ще превалява. Следобед ще вали и гърми в цялата страна. Има условия за градушки на много места. По-интензивни процеси очакваме в западните и централни райони. Вятърът ще бъде слаб от изток със скорост до 20 км/ч. Максималните температури ще са от 21 до 27 градуса, по Черноморието 22-23, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.  

Над планините следобед билата и върховете ще бъдат в облаци с валежи и гръмотевици над Рила и Пирин, а на височина над 2500 м ще има валежи от дъжд и сняг. Вятърът по високите части, над 2200 м височина, ще бъде умерен от   изток-североизток със скророст до 25 км/ч. Максимални температури над 2500 м височина ще са около 2 градуса, а на 1500 м височина - до 10. 
 
От сряда ще захладнее с повече валежи и гръмотевици в Западна България. В четвъртък ще превалява в югозападните райони, а на изток облаците ще намаляват до слънчево. Температурите през деня ще достигат до 19-24 градуса.

Гледайте цялата прогноза във видеото.