С коктейл от бензин, нафта и спирт баща опита да се запали в Исперих

Мъжът разлял запалителната течност в сградата на Дирекция "Социално подпомагане" и извадил запалка

28.05.2023 | 11:52 Редактор: Елеонора Танева
С коктейл от бензин, нафта и спирт баща опита да се запали в Исперих

Мъж на 55 години от село Къпиновци опита да се самозапали в сградата на Дирекция "Социално подпомагане" в Исперих, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Илияна Георгиева. Сигналът е подаден в петък преди обяд от началника на отдел "Закрила на детето" в Исперих. Мъжът разлял в сградата запалителна течност, смес от бензин, нафта и спирт, извадил запалка и се заканил, че ще възпламени себе си, сградата и служителите, ако не му бъдат върнати незабавно трите деца, изведени от дома му ден по-рано.

При последвалите преговори мъжът е разубеден за намеренията си и отведен в Районното управление. Няма пострадали хора или имущество. Образувано е досъдебно производство.

За БТА Георгиева обясни, че мъжът е бил криминално проявен и осъждан. Той и жената, с която живеел на семейни начала, имат четири деца. 

И четвъртото дете е изведено от семейството. Причината е крайната бедност, в която живеят. Едното от децата е настанено в Център за настаняване от семеен тип, а трите в приемни семейства, посочи Костова. По думите ѝ мъжът не осъзнава, че с искането си за връщането на децата обратно в дома им вреди много.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)