"Насила отнет живот": Родилката от Русе крещяла от болка, мед. сестра хъркала в близост

"Нищо не искаме да прикриваме", категоричен бе директорът на УМБАЛ "Канев" - Русе

26.05.2023 | 13:57 Редактор: Петя Кръстева

Напрежението в Русе нараства след смъртта на родилка. Близки на майката на две деца протестираха пред болницата и обвиниха ръководството, че по време на раждането тя е молила за помощ, но никой не се е отзовал. 29-годишната Ивелина Маринова е починала часове след раждането на второто си дете в АГ комплекса в болница "Канев".

Тя е трябвало да роди по естествен път, но заради усложнения се е наложило секцио. В чатове до семейството си се е оплакала, че много я боли, а никой не ѝ обръща внимание. Малко по-късно е починала, а причината за смъртта е белодробна емболия. 

"Събудих се и викам – много ме боли, много ме боли, и тя вика – разбрахме, момиче, млъкни вече, ще си загубиш матката", гласи едно от съобщенията, които е изпратила до семейството си в злополучната вечер, във връзка с отношението на персонала.

По думите на съпруга на починалата Мартин Симеонов семейството все още не е получило документ за аутопсията.

А отговорите на своите въпроси близките на младата жена потърсиха с протест пред сградата на лечебното заведение. 

"Всички сме много потресени и си задаваме въпроса трябва ли да се притесняваме за нашите деца. Може ли такова нещо, нямаме думи да изразим мъката", коментира колежката на родителката Антоанета Атанасова.

"Насила този живот беше отнет и тези деца ще растат без майка и това младо момче на 25 години остана вдовец заради това, че някой е спал", заяви и Елица Димитрова, която е близка до семейството. 

Стигна се и до скандал между близките и служителите на отделението.

"Имаме доказателства, че вашите служителки спят по времето, когато родилката има страшни болки, а в момента вашата служителка хърка", изтъкна свекърът на починалата родилка. 

Директорът на УМБАЛ "Канев"-Русе Иван Иванов отвърна на семейството, че в момента върви вътрешна проверка по случая и се очаква експертна проверка от медицинския одит, на който ще бъде представена цялата документация. 

"Ние нищо не искаме да прикриваме, близките държаха да бъде освободено тялото. Ние държахме да има аутопсия", поясни медикът.

Очаква се резултатите да излязат до 20 дни. Погребението на младата жена ще бъде в събота.

Вижте повече в репортажа.


3
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 10 месеца
Много е прав Иван Иванов нямаш ли пари си умираш като куче Сигнализирай за неуместен коментар
2
6 rate up comment rate down comment 2
Иван Иванов
преди 10 месеца
Бог да я прости женицата Светъл път моите съболезнования на Близките нашите неграмотни доктори никога няма да се оправят Дано Бог ги накаже виновните да страдат и те както тия хора Нещастници погубихте един Невинен Живот Днешно време да не отидеш на Доктор гледат те не като човек а като торба с пари ако имаш ще ти дадът добро отношение ако нямаш ще те правят на *** е това са наще Доктори Сигнализирай за неуместен коментар
1
7 rate up comment rate down comment 6
аз
преди 10 месеца
Като че ли лекарите насила са я убили. И кой точно видя сестрата че хърка а не е при друга болна Сигнализирай за неуместен коментар