Четвъртъкът ни носи високи температури с интензивни валежи на места

Има опасност и от градушки

25.05.2023 | 07:11 Редактор: Юлиан Христов

Днес денят ще започне с минимални температури от 11 до 17 градуса, по Черноморието - до 15-16 градуса. 

Следобед от запад ще се заоблачава и ще има превалявания от дъжд в по-голямата част от страна. По-интензивни валежи, придружени от гръмотевици, ще има в Североизточна и Източна България, както и в крайните югозападни части. Има опасност и от градушки.  

Максималните температури ще са от 20 до 27 градуса, по Черноморието - до 21-24 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова

Над планините ще бъде предимно облачно с валежи и гръмотевици над Рила, Пирин и над Източна Стара планина, а на височина над 2500 м ще превалява дъжд и сняг.  

В петък облачността ще бъде разкъсана, а следобед ще има по-интензивни валежи с гръмотевици в Източна България.  В събота дневните температури ще достигат 20-25 градуса. Следобед ще вали над цялата страна, като по-интензивни ще бъдат дъждовете в западните и  източните райони.  

Силни гръмотевични бури се очакват в централните райони, с условия зя градушки. В неделя по-съществени валежи се очакват и по Черноморието, като очакваните гръмотевични бури ще бъдат слаби в западните райони.  

Следващата седмица в понеделник и вторник следобедните валежи ще продължават да бъдат често явление у нас.   

Гледайте цялата прогноза във видеото.