"Да поЧетем": Писатели и актьори вдъхновиха малки и големи на пл. "Славейков" в София

Идеята на организаторите е да върнат творческия дух на най-книжовното място в столицата

24.05.2023 | 19:05 Редактор: Михаела Димитрова

На днешния празник актрисата Силвия Петкова и писателят Катя Антонова опитаха да вдъхновят децата и да им покажат, че четенето може да бъде не само полезно, но и забавно. Това се случи по време на културния фестивал, посветен на българската писменост, литература и творчество - "Да поЧетем".

"Да почетем буквите с една от най-любимите авторки в България - Катя Антонова. И тъй като имам честта да съм глас в книжките за "Ванилия", бях поканена да прочета откъс и да направим работилничка и да покажем на децата колко красиви са буквите", каза Силвия Петкова.

Идеята на организаторите е да върнат творческия дух на най-книжовното място в столицата. Във фестивала се включи и авторът Виктор Топалов.

"Ще направим няколко пешеходни обиколки из квартала на писателите, който се намира около площад "Славейков", сподели той.

По негови думи тези обиколки целят да покажат на посетителите, че се намират повече от 100 литературни обекта в близост. През целия ден на площад ''Славейков'' звучаха аудио откъси от български произведения.

Вижте повече в репортажа на Вероника Янкова.