Учителка с призив: Учениците ми искат да четат, но нямат книги, изпратете ни

Книгата си остава преживяването, докосващо всичките ми сетива, пише Мария Николчева

24.05.2023 | 16:35 Редактор: Елеонора Танева
Учителка с призив: Учениците ми искат да четат, но нямат книги, изпратете ни

Учителка от ОУ "Кочо Честеменски" в село Динката, общ. Пазарджик, с призив към всеки, който обича четенето и помни емоциите, които книгите са му създавали в детството. Мария Николчева преподава на второкласници.

"Покрай работата с деца и отглеждането на едно вкъщи, често се връщам към емоциите от детството. За мен едни от най-любимите и топли спомени са свързани с книгите. Книгата си остава преживяването, докосващо всичките ми сетива! Сигурно си спомняте първата си любима книжка, или възможността да избирате какво да четете през лятната ваканция? Съкровеният ми първи свиден спомен е "Малката русалка Ариел". Една развихрена детска фантазия, която рисува прекрасни приказни светове и доброто е всемогъщоПредставете си, че има едни деца, които нямат тази възможност. Просто не разполагат с библиотека. Тези деца са във втори клас, в едно малко селце, което връща в детството. Тези деца обаче нямат любими книжки, защото не се докосват до такива, за да ги опознаят и заобичат. А желание имат. Просто вкъщи не всички имат библиотека", написа учителката в профила си във Facebook.

 

Тя призовава всеки, който има възможност и желание, да изпрати детска литература, която ще зарадва не само нейните ученици в ОУ "Кочо Честеменски" в село Динката.

Всеки, който желае, може да пише на Мария Николчева на email: m.nikolcheva2022@zaednovchas.bg

Учителката е оставила е телефон за контакт:  0899086896 с уточнението: "Аз ще ви насоча как да зарадвате персонално конкретно дете!"

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)