Сарафов: Гешев използва прокуратурата, за да се разправи с неудобните

Ръководителят на НСлС изпрати отворено писмо до заместника на обвинител №1 Даниела Машева

24.05.2023 | 10:47 Редактор: Петя Кръстева
Сарафов: Гешев използва прокуратурата, за да се разправи с неудобните

В отворено писмо до заместник главния прокурор Даниела Машева - Борислав Сарафов, който също е заместник главен прокурор и ръководител на Националното следствие, остро възразява срещу разпоредената ревизия на дейността му и заявява, че вижда в това натиск заради изразената от него позиция по отношение на обвинител №1 Иван Гешев.

"Разпоредената от вас именно в този момент ревизия оставя в мен дълбокото убеждение, че върху ми се упражнява недопустим служебен натиск заради изразената от мен принципна позиция, явно засегнала силно личността на г-н Гешев. Считам за абсолютно недопустимо да използвате ресурсите на институцията за оправдаване на неговите действия и в защита на персоналните му интереси", пише той.

Сарафов уточнява, че няма никакви притеснения за дейността си като административен ръководител на НСлС.

"Дълбоко съм убеден, че НСлС е коректно и почтено администрирана, но тревога в мен буди откритата тенденциозност относно момента, избран за такава проверка. Считам, че действията ви в този случай, както и начинът и моментът, в който са предприети, ясно показват на всички прокурори и следователи в страната, а и на цялата общественост, че г-н Гешев е готов да използва вас и прокуратурата на Република България като инструмент в опит да се разправи с неудобните му", гласи още писмото.

Снимка: БГНЕС