ГЕРБ, ДПС и ИТН се разбраха за правителство на среща в НС

Мария Габриел: За нас приоритет са хората и резултатите

19.05.2023 | 10:49 Редактор: Тодор Петров
ГЕРБ, ДПС и ИТН се разбраха за правителство на среща в НС

"Благодаря за подкрепата, която получавам от ПГ на ДПС и ПГ на "Има такъв народ" за ясна визия за експертно правителство с мандат, обединен около приоритети. Най-напред за нас приоритет са хората и резултатите, които те искат да видят с едно редовно правителство, то е свързано със социално-отговорен, разумен бюджет, с това те да нямат нестабилност и несигурност по отношение на заплати и на плащания", заяви кандидатът за премиер на ГЕРБ Мария Габриел.

В парламента се проведе тройна среща за подкрепа за правителство между ГЕРБ, ДПС и ИТН. Срещата е 3 дни преди Габриел да отиде в президентството с изпълнен мандат и папка с имена на министри.

Във връзка с това дали в състава на проекткабинета има експерти, предложени от ДПС и "Има такъв народ", Габриел обясни, че това е етап, който предстои. Обединили сме се вече, отговорили сме на първите въпроси – "да" на правителство, общи приоритети, продължава работата по конкретни имена, министерства, обясни тя.

Габриел съобщи, че партиите, които я подкрепят, имат и готовност за конституционна реформа. Сега е моментът тези, които я искат, да се присъединят, апелира тя.

 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR