Облаци от бял прах и нетърпим шум тормозят жителите на район "Връбница"

В Helpbook ни алармираха, че боклукът в софийското село Герман не се прибира с дни

17.05.2023 | 20:49 Редактор: Анисия Иванова
Облаци от бял прах и нетърпим шум тормозят жителите на район

Жители на София се обърнаха към нас и отговорните органи чрез платформата на Helpbook.info с молба за съдействие и проверка относно перманентно замърсяване и невъобразим шум около гробищния парк "Бакърена фабрика".

Въпреки многобройните сигнали, подадени към район "Връбница" и Столична община, липсва реакция от тяхна страна. Нашият потребител обаче не губи надежда, че все пак ще се вземат адекватни мерки. Става въпрос за ежедневно изключително замърсяване на въздуха на ул. "Тишина", където цялата зона е отредена за парк.

"Въпреки това, в дворовете на фирмите, предлагащи каменоделски услуги, се извършва обработка на камък (мрамор и гранит) с шлайфащи машини на открито. Вследствие на това буквално се вдигат облаци бял прах, който засипва всичко. Шумът от машините е нетърпим".

Получихме сигнал и за ужасна мръсотия в село Герман. Често почистващите фирми не минават да прибират боклука с дни, а когато все пак това се случи - събират само торбите около кофите.

Ако видите нередност или проблем, с които се сблъсквате всеки ден, и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info!

Снимка: HelpBook