Разчистват незаконно гето в столичния "Лозенец"

Граждани се жалват от системен тормоз, кражби и посегателства, причинени от самонастанилите се

16.05.2023 | 11:19 Редактор: Елеонора Танева
Разчистват незаконно гето в столичния

Започва почистването на незаконното гето в столичния район "Лозенец". След сигнал на граждани, че в няколко недовършени жилищни сгради са се самонастанили обитатели, които създават редица проблеми на живеещите в съседство, председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев отиде на място и се срещна с хората от района.

Хората се жалват от системен тормоз, кражби и посегателства, причинени от самонастанилите се, които нямат право да ползват невъведени в експлоатация сгради и живеят в тях без електричество и течаща вода.

"Инвеститорите в жилищните сгради са бездействали и затова се е стигнало дотук. Оказва се, обаче, че проблемът е много по-голям. Незаконни обитатели има в още 7 сгради в комплекса. С гражданите и представители на МВР направихме оглед на изоставените жилищни сгради. Те не бяха заградени или обезопасени. Превърнали са се в сметища с опасни шахти и агресивни бездомни кучета. Представителите на МВР извършиха проверки на самонастанилите се лица, които са превърнали незавършения комплекс в гето", заяви Георгиев.

Председателят на СОС изиска незабавна проверка на собствеността на сградите от районния кмет на Лозенец Константин Павлов, който има правомощия да направи проверки, да разпореди обезопасяване на сградите и да глоби собствениците за проявената от тях безотговорност.

"Очаквам спешна реакция от кмета на района. Не мога да си обясня бездействието му до този момент. По разпореждане на заместник-кмета по екология Десислава Билева ОП "Екоравновесие" направиха проверка за бездомните кучета в района, които са притеснявали децата и техните родители", посочи още Георги Георгиев.

Снимки: Столичен общински съвет


2
2 rate up comment rate down comment 0
Райна
преди 11 месеца
НЕ! НЯМА ДРУГА ТАКАВА ДЪРЖАВА !!! Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
Райна
преди 11 месеца
КОЙ ще уволни сега дъългоспящия в кабинетчето сикмет??? Сигнализирай за неуместен коментар