Протестиращите срещу насилието на пътя блокираха Орлов мост

До организирането на мащабната проява се стигна след жестоката катастрофа на бул. "Сливница"

14.05.2023 | 13:05 Редактор: Михаела Димитрова

Национален протест срещу убийствата по пътищата. Центърът на столицата ще бъде блокиран от шествието, което настоява за справедливи наказания за убийците на пътя и за промени в законите.

До организирането на мащабната проява се стигна след жестоката катастрофа, отнела живота на двама младежи на пешеходна пътека в София. 

Шествието блокира Орлов мост, след това хората се отправиха към МВР, за да отправят ясни послания, да има законодателство и убийците на пътя да намерят правотото си да има място в затвора, а не да живеят свободен живот.

На протестите се събраха както близки на Ани и Явор, така и много хора, загубили своите деца на пътя.

"Не трябва да има безразличен българин. Това не трябва да продължава никъде, в нито един град на България. Не оправдавам нито един човек, който не е дошъл на протеста, нямаме повече деца за убиване", каза Жулиета.

"Моето дете, което е спазило закона на 7 години и сме го възпитали по този начин, беше на пешеходната пътека. Карал с 100 км/ч, при колона от спрени автомобили, вижда детето и се оправдава, че бързал за оперативка, не могъл да прецени. Животът на детето ни руска ролетка ли е", попита жена от протестиращите.

"Ние сме получили най-жестоката присъда в този живот - да надживеем децата си, за убийците това не са присъди. Колкото и да е голяма, влизаш и излизаш от затвора, животът ти продължава, а за нас е свършил", сподели друга.