fallback

Клинтън определи България като добър приятел на САЩ

В София той представи своята глобална инициатива

12.05.2023 | 19:17 Автор: Вяра Димова

42-рият американски президент Бил Клинтън нарече България "добър приятел на САЩ и на хората, които обичат свободата". В София той представи своята глобална инициатива.

Клинтън е на посещение в България по покана на председателя на Конфедерацията на индустриалците и работодателите Кирил Домусчиев.

"Домусчиев импакт" е нова инициатива, която в партньорство със Си Джи Ай и други международни партньори, ще инвестира в глобални инициативи за промяна. Радваме се да споделим вдъхновяваща програма тази есен на Си Джи Ай срещата", заяви Домусчиев.

На срещата той ще отиде и с един български студент, а на други 10 студенти ще помогне да учат в университета на Си Джи Ай. 

"Ако хората работят заедно с хора от различни сектори, с частния сектор, неправителствени организации, правителството и други, ангажираността и резултатът са много по-големи, отколкото от индивидуалната ангажираност, дори и на най-заможните хора", каза Клинтън.

"Всяко едно посещение на световна личност като президента Клинтън е важно за България, защото България влиза във фокуса на новините", коментира Петър Стоянов.

Вижте повече в репортажа на Светослава Шикова.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от България
fallback