Клинтън определи България като добър приятел на САЩ

В София той представи своята глобална инициатива

12.05.2023 | 19:17 Редактор: Вяра Димова

42-рият американски президент Бил Клинтън нарече България "добър приятел на САЩ и на хората, които обичат свободата". В София той представи своята глобална инициатива.

Клинтън е на посещение в България по покана на председателя на Конфедерацията на индустриалците и работодателите Кирил Домусчиев.

"Домусчиев импакт" е нова инициатива, която в партньорство със Си Джи Ай и други международни партньори, ще инвестира в глобални инициативи за промяна. Радваме се да споделим вдъхновяваща програма тази есен на Си Джи Ай срещата", заяви Домусчиев.

На срещата той ще отиде и с един български студент, а на други 10 студенти ще помогне да учат в университета на Си Джи Ай. 

"Ако хората работят заедно с хора от различни сектори, с частния сектор, неправителствени организации, правителството и други, ангажираността и резултатът са много по-големи, отколкото от индивидуалната ангажираност, дори и на най-заможните хора", каза Клинтън.

"Всяко едно посещение на световна личност като президента Клинтън е важно за България, защото България влиза във фокуса на новините", коментира Петър Стоянов.

Вижте повече в репортажа на Светослава Шикова.

Снимка: БГНЕС


2
2 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 11 месеца
Когато те хвалят враговете, значи правиш нещата неправилно. След като Клинтън хвали, значи цялата ни държавна администрация е за смяна Сигнализирай за неуместен коментар
1
4 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 11 месеца
Българското общество трябва незабавно да изгони от България сащническия посланик и агресор, изгонване на целия им персонал, закриване на сащническото посолство в България, изгонване на сащничексите войски от България, обявяване на сащ за терористична държава, обявяване на сащ за сатанистска държава, преименуване на съединени сатанистски ГЕЙщати! България трябва да обяви война на сащ! Има сащ - има проблем! Сигнализирай за неуместен коментар