Дъжд, вятър и гръмотевици - такова време ни очаква в следващите дни

Максималните температури ще бъдат до 20 градуса

12.05.2023 | 07:14 Редактор: Елеонора Танева

Петъкът започва с минимални температури от 7 до 11 градуса, по Черноморското ни крайбрежие - до 9-10. Преди обед облачността над страната ще намалява до слънчево време. Следобед над западните райони облаците ще се увеличават и главно в планинските райони ще превали и прегърми.

Вятърът ще бъде до умерен от изток със скорост до 25 км/ч. Максималните температури ще са от 14 до 19 градуса, в района на Сандански - до 20, по Черноморието - до 17, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над планините облачността ще се увеличава с по-съществени валежи над Рила и Пирин следобед, на височина над 2300 м ще има превалявания от мокър сняг. Вятърът по високите части, над 2200 м височина, ще бъде умерен от югоизток със скорост до 30 км/ч. Максимални температури над 2500 м височина - около 0 градуса, а на 1500 м - до 8.  

От събота започва нов период с повече облаци и валежи над западните части от страната. По-интензивни дъждове по планините се очакват в неделя през деня. 

В понеделник временно ще захладнее, ще се задържи дъждовно. Във вторник валежите в западните райони ще бъдат придружени от гръмотевични бури.

Гледайте цялата прогноза във видеото.