Премиерът Донев: Засилва се усещането за съставяне на редовен кабинет

МС отваря врати за посетители на 13 май

11.05.2023 | 10:41 Редактор: Петя Кръстева
Премиерът Донев: Засилва се усещането за съставяне на редовен кабинет

Преди връчването на първи мандат, а може би и на финала на нашия, Министерският съвет за първи път ще отвори врати за граждани тази събота - 13 май. Това съобщи служебният министър председател Гълъб Донев в Министерския съвет.

"Намираме се в седмицата на откритото управление. България е една от 75-те държави в света, които в дните от 8 до 12 май с различни инициативи се потвърждава принципът да се управлява открито. Властимането е форма на притежание на механизми за влияние и въздействие върху обществения живот, което може да извади най-доброто или най-лошото от властимащия. По-често сме свидетели на второто", изтъкна той. 

Донев беше категоричен, че "властта има смисъл, когато я прилагаш в полза и с грижа за хората". 

"В последните дни се наблюдава засилване на усещането за съставяне на редовен кабинет. Дали тази матрица за преговори ще ни изведе към реалността на правителство излъчено от 49-ото НС, предстои да разберем", отбеляза още премиерът.

Той отправи препоръка към потенциалния редовен кабинет: Откритото управление е най-добрата комуникационна стратегия, която гарантира одобрението и доверието на обществото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR