Фандъкова купува камери на КАТ: Истинският убиец е високата скорост

Кметът даде зелена светлина за денонощна работа на светофарите на "Сливница"

10.05.2023 | 12:59 Редактор: Юлиан Христов
Фандъкова купува камери на КАТ: Истинският убиец е високата скорост

Столичният кмет Йорданка Фандъкова е разпоредила да се възстанови работата на светофарите през нощта на бул. "Сливница".  

Тя допълни, че е абсурдно да гледаме как децата ни умират по пътищата, и че истинският убиец е високата скорост. "Булевардите са се превърнали в скоростни писти", посочи Фандъкова.  

Чакам съответните процедури да минат и да се възстанови дейността на светофарите и по другите булеварди, каза още кметът и допълни, че постоянно се стараят да изграждат изкуствени неравности по пътищата. 

Готови сме да закупим и дарим на КАТ допълнителни камери за засичане на скоростта, каза Фандъкова. Знаете, че две от трите камери, които се използват от КАТ и купихме ние, за съжаление са крайно недостатъчни.  

По думите на кмета "Пътна полиция" има достъп до системите за видоеонаблюдение на Столичната община постоянно.

"Трябва да спре тази война по пътищата, нужна е война срещу високата скорост", призова кметът, цитирана от БТА. Тя апелира за строг контрол.

Има правила и закони, за които непрекъснато ни критикуват, че не ги спазваме, за да изграждаме още повече неравности и осветяване, каза кметът и допълни, че, за съжаление, няма неравност, която да спре летящ с висока скорост автомобил. Фандъкова посочи, че всичко, което посъветват експертите, Столичната община ще изпълни и отново повтори, че е необходим строг контрол на скоростта. Кметът призова, първия законопроект, който парламентът разгледа, да е за движението по пътищата. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR