"Омраза от политици и престъпници": Прокурори се обявиха в подкрепа на Гешев

В Бургас магистратите сравниха случая с атентата на летище "Сарафово"

02.05.2023 | 13:45 Редактор: Тодор Петров

Прокурори от цялата страна излязоха на протести в защита на главния прокурор Иван Гешев. Те определиха атаката срещу обвинител номер 1 като опит за убийство, породен от омразата на олигарси, политици и престъпници.

В Бургас магистратите сравниха случая с атентата на летище "Сарафово" преди 11 години и изразиха възмущението си от опита за убийство над главния прокурор.

"Целта беше физическо ликвидиране на главния прокурор, така както физически ликвидираха Специализирания съд и прокуратура. Възмущение силно към този терористичен акт, втори в новата ни история след Сарафово и подкрепа към г-н Гешев и семейството му", коментира ръководителят на Апелативната прокуратура в Бургас Любомир Петров.

Около 70 прокурори, следователи и служители на прокуратурата във Велико Търново също изразиха недоволството си срещу извършеното посегателство срещу националната сигурност и прокуратурата. Според тях в случая има нападение срещу самата държава.

Протести имаше във всички областни градове на страната. 

Вижте повече в репортажа.


2
1 rate up comment rate down comment 0
swetoslaw
преди 1 година
Не е нужно да използваме физиогномиката и френологията, за да доказваме, че лицето Иван Гешев е с престъпни характеристики. С годините целия характер и същност на човека се изписват на физиономията му. Поредния парадокс в България - вместо в затвора, такива хора стават прокурори и депутати. За жалост това е една от многото причини да се сриваме като нация и с този отрицателен прираст не е ясно след стотина години какво ще остане от нас... Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
войнатасрещународа
преди 1 година
Пореден епизод от информационно психологическата война срещу народа на България която се води още от съчиненото в Ленгли участие в опита за убийство на Войтила!Предателите на България не се свинят от най-гнусни провокации срещу народа!Боже,боже искали да убият шерифа на народа.Каква порнография от болни антибългарски мозъци! Сигнализирай за неуместен коментар