Има заподозрени за атаката срещу Гешев, бронировката го е спасила

Според вицепремиера трябва да бъде завишено нивото на сигурност на колите на НСО

02.05.2023 | 12:15 Редактор: Михаела Димитрова

Имаме заподозрени, но няма да изпадам в подробности. Това каза вицепремиерът и служебен вътрешен министър Иван Демерджиев на брифинг след атаката срещу главния прокурор Иван Гешев в понеделник.

"Имаме много насоки, разследването тече, подробности ще изнесе прокуратурата. Очевидно е обаче, че нивото на сигурност на колите, с които разполага НСО, трябва да е повишено, защото това, което се е оказало решаващо, е била бронировката на автомобила на главния прокурор Иван Гешев. Тази добра защита е довела до това взривът да не може да го пробие", обясни Демерджиев.

"Работна група трябва да обедини цялата информация на службите за сигурност, за да се стигне до извършителите и поръчителите на взрива и да се избегнат подобни действия за бъдеще. Държавата ще направи всичко възможно да бъдат заловени и разкрити извършителите на този акт, имаме заподозрени, но не мога да изпадам в подробности, заяви Демерджиев.

По негови думи се изследват всички възможности да бъде проследен маршрута на автомобила, в който се е возил главният прокурор. Нямаме данни да е изтекла информация, стана ясно още от думите на шефа на МВР.

Вижте какво още казаха директорът на НСлС Борислав Сарафов и Иван Демерджиев по случая.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR