Спукани стъкла и повредена дограма: Възрастната жена, загинала в пожара, била самотна

Предполага се, че огънят е тръгнал от забравен включен електроуред

27.04.2023 | 19:12 Редактор: Искра Ангелова

Възрастна жена загина при пожар в София. Пламъците са избухнали в апартамента ѝ. Няма други пострадали. Предполага се, че огънят е тръгнал от забравен включен електроуред.

Пламъците избухват в сутрешните часове на петия етаж в апартамента на 74-годишната Мария в столичния жилищен комплекс "Връбница" 2. Йордан е съсед на Мария, живеят на един етаж, той е и един от най-близките приятели на жената. Казва, че за последно снощи я е видял. А тази сутрин, когато разбрал, че има пожар, веднага тръгнал да помогне на жената, за съжаление, обаче, вече било твърде късно.

"Беше самотна, идваше с моя приятел при мен, вечеряше - инженер, свястна жена и какво стана, не мога да разбера, дори бях тръгнал към нея. Звънях ѝ, първоначално имаше сигнал, викам си: "Ще ѝ се обадя да бяга", но след това прекъсва и не знам дали при пожара е изгорял и телефонът, и всичко", сподели Йордан Николов.

Засега точната причина за пламъците не е ясна.

"Тя не пуши, само е забравила нещо. Пожарникарите не можеха да разбият вратите, опитаха с ъглошлайф", допълни той.

Огънят е нанесъл щети и на апартаментите на горните етажи. Веселин живее на шестия етаж, казва, че ще се наложи да прави ремонт.

"Изолация, стъклата са спукани, най-вероятно ще се наложи да се сменя дограмата, вътре все още не мога да вляза заради дима и съм принуден да чакам", каза той.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.