Организаторите на "Похода за мир и неутралитет" започват национален референдум

За пети пореден път се провежда похода за мир и неутралитет

23.04.2023 | 18:51 Редактор: Михаела Димитрова

В повече от 30 града в страната се проведе "Общобългарски поход за мир и неутралитет", а организаторите обявиха, че започват и национален референдум, с който да защитят интереса на гражданите.

За пети пореден път се провежда похода за мир и неутралитет. В София събитието започна от Националния дворец на културата.

"Да покажем настроението на българския народ, което е, че България не се готви да воюва", каза организаторът Христо Лафчиев.

Организаторите се обявиха против развяването на чужди знамена по време на шествието. Те поставиха и началото на референдум с две основни направления.

"Две са направленията на въпросите в референдума - едното е да бъде предпазена България от своеволно въвличане във война. Другото направление е облекчаване на процедурата за провеждане на референдуми, защото в момента са необходими 600000 подписа да бъдат събрани", коментира организаторът Сърнела Воденичарова.

Инициаторите очакват подкрепа от политическите партии и обещаха, че ще продължат своята инициатива в страната. А призивите на участниците в шествието бяха за запазване на мира. 

Вижте повече в репортажа на Мартин Керефейски.


1
1 rate up comment rate down comment 0
Наблюдател
преди 1 година
"Искаме справедливост, равенство..." - та това са две взаимоизключващи се желания. Кое му е справедливото на това умния и глупавия да са равни или работливия с мързеливците? Хората не се равни и това е справдливо. Стига с тая шизофрения. Сигнализирай за неуместен коментар