Много "ужилени пътници" - карти за пътуване в София изтичат в 1 през нощта

Разминаване в данните за валидност лесно може да превърне някого в нарушител и да отнесе глоба

20.04.2023 | 16:01 Редактор: Елеонора Танева
Много

Жена предупреждава за неприятна изненада с картата си за пътуване в София. Разминаване в данните за валидност лесно може да превърне някого в нарушител и да отнесе глоба.

"Картата ми, която вчера според апарата в метрото, свършва на 20 април, се оказа, че е изтекла в 1 часа тази нощ, което в бързината не съм видяла на апарата. Днес рано сутринта в трамвая не валидирам, защото съм с детето, багаж и т.н. и спокойно подавам картата си за проверка. Добре, че контрольорът излезе разбран човек и не ме глоби", написа Ирена Добрева във Facebook. 

В бюрото на ЦГМ разбрала, че много хор са били глобени заради това разминаване. Ирена е пуснала жалба, тъй като новата карата се разминава като дата и валидност с касовата бележка, която ѝ е издадена и изписаното на валидатора.

Снимка: Facebook

"Именно заради този 1 час и 1 мин., които ГТ дава на клиентите си до 1 часа през нощта, става неразборията. Сега се надявам да осмислят, че клиентите трябва да бъдат улеснени, а не подведени, макар и неволно.  Пиша това, за да няма повече  "ужилени пътници", завършва Ирена.