Тежък трафик и големи задръствания в последния почивен ден

От утре децата се връщат в клас, а възрастните - по работните си места

17.04.2023 | 13:40 Редактор: Юлиан Христов

На Светли понеделник слагаме финал на великденската почивка. От утре децата се връщат в клас, а възрастните - по работните си места.

"Пътна полиция" очаква засилен трафик в следобедните часове по време на голямото следпразнично завръщане. Има засилено полицейско присъствие и се следи за превишена скорост, неправилно изпреварване, употреба на алкохол и наркотични вещества. 

Традиционно се очаква засилен трафик край Симитли и граничния пункт "Кулата" заради прибиращите се от Гърция. Както всяка година - най-интензивно се очаква да е движението по магистралите "Тракия", "Хемус" и "Струма". От "Пътна полиция" призовават водачите за търпение и внимателно шофиране, поради ремонти на много места, където се предвижда и образуването на тапи. 

Тежък е трафикът в Югозападна България в последния от почивните дни около Великден. Хиляди автомобили са на път, а на много места вече се образуват тапи. Натоварено е и движението на граничен пункт Кулата на вход към България. 

Около обяд на най-невралгичната точка – на пътния възел при Симитли, започна да се образува тапа. Тежкият трафик, идващ от Симитли и от Гърция започна интензивно да се слива и за шофьорите настъпи голямото чакане. 

За всяко свое великденското прибиране шофьорите пазят неприятни спомени. Още в ранния следобед много натоварено и с тапи стана движението между Симитли и Благоевград. На кратката отсечка от автомагистрала "Струма" в района се образува два километра задръстване и в двете ленти. 

На много места в Югозападна България в днешния ден работят камери за контрол на скоростта. Те менят своето местоположение, а от "Пътна полиция" съветват шофьорите да карат внимателно и да спазват всички ограничения.

Синоптиците припомнят, че в следобедните часове ще има сериозни валежи, с гръмотевици и възможност и за градушки. Призивът е - шофирайте съобразно метеорологичната обстановка. 

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС