Безчувствени ли сме? Сама жена помага на младежи след катастрофа, шофьори подминават

Възмутена от липсата на реакция, Мадлен пише емоционален пост във facebook

14.04.2023 | 15:40 Редактор: Елеонора Танева

Един пост в социалните мрежи през последните дни обиколи интернет пространството и предизвика вълна от коментари. В началото на Страстната седмица млада жена вижда катастрофирала кола край столичното Околовръстно шосе.

Това стана в понеделник. Мадлен Митева пътува е в посока Банкя. Младата жена забелязва нещо необичайно извън пътя - преобърната в дерето кола. Бързо решава да се притече на помощ. 

"Помогнах им да излязат от колата, да ги успокоя, да проверя дали всичко е наред, дамите бяха по-изплашени. Огледахме за наранявания, имаха одрасквания", сподели Мадлен.

Оказва се, че младежите в колата са имали късмет. 

А това, което прави впечатление на Мадлен е, че други шофьори подминават набързо катастрофата, без дори да попитат дали някой има нужда от помощ. 

Възмутена от реакцията на отминаващите коли, тя пише емоционален пост в социалните мрежи. 

"Това е вярата, която имам в себе си, че сме човешки същества и всички трябва да бъдем задружни, да си помагаме. Моето негодувание е от това, че не го правим моментално, веднага, спряха хора, но отне време, което означава, че минаха доста автомобили преди някой да спре", сподели младата жена.

Мадлен казва, че не веднъж е попадала в подобни ситуации. И макар да вижда, че хората стават все по-безчувствени, все още не е загубила  надежда, че нейната благородна и смела постъпка може да бъде последвана и от други. 

"Просто смятам, че съм човечна, всеки човешки живот е важен. Един процент от всички хора, до които е достигнала моята публикация да се замислят, това означава, че имам успех. Това беше целта на моята публикация, станали сме може би по-коравосърдечни", казва още Мадлен.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.