Карадайъ се обяви за кабинет с ясен срок на действие, който да приеме нов бюджет

Посланието на народа е политиците да седнат на масата на преговорите и да започнат да си говорят, каза лидерът на ДПС

12.04.2023 | 11:12 Редактор: Тодор Петров

"След поредните ненужни избори отново сме поставени пред изпитание - избиратели, политици и институции. Изборният резултат възпроизведе сходна структура като предходните 4 парламента. Обществото е с почти същото недоверие, объркано от неадекватното поведение на голяма част от политическите субекти. Избирателите са обединени в тезата, че нито една формация не трябва да управлява самостоятелно. Посланието на народа е политиците да седнат на масата на преговорите и да започнат да си говорят",  заяви председателят на ДСП Мустафа Карадайъ по време на откриването на 49-ото Народно събрание

От ДПС са възприели предсрочните избори като възможност за диалог с избирателите за бъдещето на страната. По думите на Карадайъ много политически субекти се занимават повече със собствените си проблеми, отколкото с проблемите на обществото.

"Всички участници ясно трябва да изразят готовност за диалог, без да го превръщат в показност пред камерите. Нужно е всеки да очертае приоритетите и политиките, които предлага. Не е необходимо да заложим на срещи пред камери, а на начертавани на ясни задачи и план за действие с конкретни срокове", подчерта Карадайъ.

"В противен случай залагаме бъдещето на страната на несигурност и хората ще изгубят и малкото търпение, което им е останало. Нужно е само да проявим отговорността, която се изисква от нас, да надскочим собственото си и партийно его. Да изведем с общи усилия България от кризите", апелира лидерът на ДПС.

"Обществото е разделено по много въпроси, но ясно може да се открои мнозинство, което иска да сме част от ЕС и НАТО, да сме демократична и финансово стабилна държава, иска живот по европейски стандарт, не иска нови предсрочни избори. Нови избори ще задълбочат проблемите и ще създадат още по-тежка криза. Приемане на бюджет на държавата е належащо, нужен е редовен кабинет. Срокът на действие на този кабинет трябва да е много ясен, той трябва да подготви предстоящите местни избори", изтъкна Карадайъ.

Лидерът на ДПС призова партиите за разум, отговорност и диалог.

Снимка: БГНЕС