Жълт код за валежи в половин България, възможни са и градушки

Валежи и застудяване ще има и през следващите дни

03.04.2023 | 07:15 Редактор: Елеонора Танева

Жълт код за обилни валежи е обявен за половин България. На места валежите ще бъдат и от градушка, очакват се и гръмотевици.

Днес минималните температури в страната ще бъдат от 4 до 10 градуса. Интензивни валежи се очакват в Южна България. В планините ще вали пролетен сняг, ще натрупа нова снежна покривка.

Дъждовното време ще продължава и през нощта срещу вторник. Вятърът ще бъде слаб от югоизток, със скорости до 20 км/ч. Максималните температури ще бъдат от 8 до 12 градуса, по Черноморското крайбрежие до 10-12, показва прогнозата на синоптика на Bulgaria ON AIR Ивана Дилова.

Над планините ще бъде облачно с превалявания от дъжд и сняг. Вятърът по високите части, над 2200 метра ще бъде свеж, от запад-северозапад, със скорост до 40 км/ч. Максималните температури над 2500 метра височина ще бъдат около минус 6 до минус 4 градуса, а на 1500 метра - от 0 до плюс 1. +

Във вторник и сряда ще се задържи дъждовно. Температурите ще се понижат. В сряда валежите ще отслабват. В четвъртък ще превалява главно в западните райони, като постепенно дъждовете ще спират и дневните температури ще достигат 9-14 градуса.

В петък и събота преди обед ще има слънчеви часове, а следобед ще превалява дъжд. Постепенно ще се затопля.

Гледайте цялата прогноза във видеото.