Съботата ще е дъждовна, на места ще прегърми

Максималните температури ще са до 23 градуса

01.04.2023 | 08:29 Редактор: Петя Кръстева
Съботата ще е дъждовна, на места ще прегърми

Oблачността ще бъде променлива, по-често значителна. Преди обяд - главно в Северозападна България, ще има валежи от дъжд, а в следобедните часове ще превали и в останалата част от страната. Вечерта на места валежите ще са интензивни и придружени с гръмотевици. Ще духа до умерен югозападен вятър, който следобeд ще започне да се ориентира от запад. Ще се задържи топло с максимални температури между 18° и 23°, в София - около 18°. Това съобщи дежурният синоптик от НИМХ Красимир Стоев.

Над Черноморието облачността ще е променлива. Вечерта и през нощта срещу неделя ще има валежи от дъжд, в отделни райони и ще прегърми. Ще духа слаб до умерен юг-югозападен вятър. Максималните температури ще са между 18° и 22°, по-ниски - между 12° и 15°, ще са на север от нос Калиакра. Температурата на морската вода е 8-9°.

Над планините облачността ще е значителна, следобeд на много места ще има валежи от дъжд, a над 2200 метра - от сняг. в отделни райони и ще прегърми. Ще духа умерен до силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 14°, на 2000 метра - около 6°.

Снимка: Pixabay