Весела Казакова: Тонът към Диана Димитрова е отомански, все едно е вещица

Според актрисата човек и артист като Юлиян Вергов няма нужда от цялата тази армия от защитници и клакьори

20.03.2023 | 16:30 Редактор: Ирена Бакърджиева
Весела Казакова: Тонът към Диана Димитрова е отомански, все едно е вещица

Омерзена съм от отровните и обидните подмятания по адрес на едно момиче, една жена, актриса, която уважавам и която познавам индиректно от кастинга на последния ни филм - Диана Димитрова. Това написа в своя Facebook профил актрисата и режисьор Весела Казакова.

"Мога да гарантирам за таланта ѝ и за професионалното ѝ раздаване в този труден кастинг, както и от ролите ѝ, разбира се. Нейното откровение за преживяната агресия и травма е най-естественото нещо, случва се по целия свят и се надявам все повече жени да се осмеляват да споделят, отмина това време, когато трябва да си мълчим скромно в ъгъла", пише Казакова.

"Тонът на цялата тази развихрила се в България сага е отомански, от замитанията под килима, намеци и недомлъвки до откровено "разпни я", все едно е вещица, все едно сме в средновековието. Актьори използват псувни, език и маниери, каквито не съм сънувала, че ще чуя в бранша ни", смята актрисата.

Според нея човек и артист като Юлиян Вергов няма нужда от цялата тази армия от защитници и клакьори

"Пожелавам на Диана да бъде силна, да разцъфтява талантът ѝ, да е здрава и да следва смелостта си, защото след много години това ще ѝ е донесло неподозирана сила, бурята ще е отминала, дори забравена, а резултатът от случилото се за нея и много други ще е награда", завършва Казакова.

Снимка: Facebook