"Офис Парк Пловдив" взе престижно международно отличие за устойчиво строителство

Бизнес сградата е първата в града, удостоена със златен LEED сертификат

14.03.2023 | 08:45 Редактор: Ирена Бакърджиева

Строгият стандарт за изграждане на екологични и енергийно ефективни сгради – златният LEED сертификат за устойчиво строителство, беше присъден на "Офис Парк Пловдив".  Високото отличие е от Американския съвет за екостроителство и е доказателство, че бизнес сградата на "Галакси Инвестмънт Груп" покрива най-стриктните критерии на организацията по отношение на енергоефективност, екосъобразност, високоефективни инсталации, безопасна и удобна вътрешна среда.

Сертификацията взима под внимание всеки детайл, свързан със строителството и експлоатацията на сградата - от дизайна и проектирането, през поддръжката и наемането, до модернизацията и реконструкцията на обекта. Това осигурява по-здравословна, продуктивна и сигурна среда за наемателите на сградата, която е и единствената в Пловдив, удостоена с подобно престижно отличие в областта на устойчивото строителство.

В "Офис Парк Пловдив" е изградена пълна сградна автоматизация, последно поколение ефективна климатизация с вградена система за пречистване на въздуха, както и активно използване нa естествената вентилация, повишаване нa енергийната ефективност чpeз завишаване нa топлоизолационните свойства нa външните стени, остъкляване нa дограмите и oĸaчeните фасади c ниcĸoeнepгийни cтъĸлoпaĸeти, употреба нa ниcĸoeнepгийни светлинни източници и максимално използване нa естествената светлина. Иновациите са с цел ограничаване на вредните емисии от парниковите газове, осигуряването на оптимално функциониране нa енергийните и технически системи и намаляване нa eĸcплoaтaциoннитe разходи.

"Офис Парк Пловдив" е ново поколение бизнес сграда от най-висок клас "А", която е отговор на високите очаквания на големите и средни компании, търсещи съвременни и иновативни офис пространства. Състои се от две свързани огледални сгради с обща разгърната застроена площ от 19 352 кв. Осемте ѝ нива включват подземен паркинг, едно партерно и шест офисни нива. Създадена е и възможност за разполагане на офиси до 2220 кв.м. на един етаж, а по-голямата етажна плоча е търсен ефект, който позволява осъществяването на идеи за удобство и забавления вътре в работните пространства.

За да отговори на нуждите на наемателите и да осигури удобства за служителите им, в "Офис Парк Пловдив" са предвидени още денонощна охрана, професионален пропърти мениджмънт, ресторант, зони за отдих и уникална за града мултифункционална конферентна зала. Тя е оборудвана с последните технологични решения за провеждането както на физически, така и на хибридни мероприятия като конференции, семинари, бизнес срещи и обучения.