Велико Желев твърди, че е жертва на рекет: Ще подам сигнал срещу Андонов

Според бизнесмена кадри от охранителни камери показват, че след срещата с бившия служител - той е невредим

08.03.2023 | 18:03 Редактор: Петя Кръстева

Строителният предприемач Велико Желев излезе от ареста срещу парична гаранция от 20 хил. лева. Според бизнесмена сигналът срещу него, подаден от бившия му служител Благой Андонов, е фалшив и е опит да бъде рекетиран.

По-малко от два дни след задържането, собственикът на "Хидрострой" излезе от ареста, придружаван от адвоката си Менко Менков. Обвиненията срещу бизнесмена са за изнудване на бивш негов служител. Желев отрича.

"Никога нито аз, нито който и да от моите служители не е нанасял каквито и да е удари на Благой Андонов. Ако той е пребит, няма ли да има кръв? Иска да ме рекетира - казах, че ще подам сигнал. По този начин ще ме рекетира за 68 хил. лв., това е повече от смешно - той е откраднал много повече пари", категоричен бе бизнесменът.

Според Желев кадри от охранителни камери показват, че след срещата с бившия служител - той е невредим. Благой Андонов е бил директор "Строителство" във фирмата на Желев "Водстрой". След установени длъжностни нарушения Андонов е дисциплинарно уволнен. 

Във връзка с откритите нередности на 27 февруари срещу него е подаден сигнал. Един от конкретните случаи, които Желев посочва, е закупуването на несъществуващ софтуер за 16 хил. лв., за което служителят е щял да се облагодетелства с 1000 лева. 

"Обидното е, че повярвах в едно младо момче и му дадох шанс от техник да стане директор, а той се продаде за 1000 лв.", отбеляза бизнесменът.

След обвиненията за некачествено строителство на АМ "Хемус", в което е участвала фирмата на бизнесмена "Хидрострой", и връзката, която вътрешният министър Иван Демерджиев направи с ареста на Велико Желев, строителният предприемач нямал притеснения. 

"Няма нарушения при строителството", категоричен бе той.

Заради разследването за изнудване бизнесменът е със забрана за напускане на страната.

Вижте повече в репортажа на Борислава Алексова.