Посланието на Митрофанова и как отбелязаха 3 март в чужбина

Турция: Винаги ще помним подкрепата на българското правителство и българския народ след земетресението

03.03.2023 | 18:40 Редактор: Тодор Петров

Руският посланик у нас направи видеообръщение по повод националния празник на България. Елеонора Митрофанова заяви: Въпреки че в момента двете страни са от различната страна на барикадата, денят остава специален за всеки българин. 

Министерството на външните работи на Турция публикува поздравление по случай националния празник на България 3 март. В официалната страница на турското външно министерство поздравиха страната ни и благодариха: Винаги ще помним подкрепата на българското правителство и българския народ след земетресението. 

Статуята на Христос Спасител на хълма Корковадо в Рио де Жанейро ще светне в цветовете на българския трибагреник. Това ще стане в 19:30 ч. местно време, или 30 минути след полунощ на 4 март българско време. 

Също с цветовете на българското знаме ще бъдат осветени Ниагарският водопад, мемориалният мост "Фредерик Дъглас" във Вашингтон, антените на "Уилис Тауър" в Чикаго.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.
 


1
1 rate up comment rate down comment 0
Али баба ли си, или
преди 1 година
Ало мъджахидин, фащай пътя и не давай наклон кой какво ще говори в България. Поклон пред освободителите ни! Всички врагове на народа, да бъдат смачкани и затрити! Сигнализирай за неуместен коментар