Helpbook: Мъж със счупени ребра и таз, а Спешна помощ отказва прием

Защо не е хоспитализиран при първия сигнал, пита синът на пострадалия

02.03.2023 | 18:26 Редактор: Анисия Иванова
Helpbook: Мъж със счупени ребра и таз, а Спешна помощ отказва прием

В платформата на Helpbook.info получихме шокиращ сигнал за отказана медицинска помощ в Русенско. Ето разказът на нашия потребител:

"На 25.02.2023 г. вечерта, във връзка с претърпян инцидент, от моя баща бе повикана линейка в село Сеново, област Русенска. Отзовалият се екип не е взел лицето за преглед в медицинско заведение, не му е правена никаква интервенция, оставен е вкъщи сам в безпомощно състояние. (Баща ми не е можел да се изправи до седнало положение, имал е болки при дишане, не е бил в кондиция). На 01.03.2023 г., след поне две обаждания до спешния тел. 112, беше изпратен екип на Спешна помощ, който взе под внимание състоянието му. Към момента той е приет в болница с натрошен таз и счупени ребра, това е било и състоянието му към момента на първото повикване на екип на Спешна помощ. Защо не е хоспитализиран при първия сигнал? Кое е отговорното лице? Какви мерки се взимат, за да не се повтарят такива случаи?", задава въпроси нашият потребител.

Ако и вие се натъкнете на нередност, проблем и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
Един българин
преди 1 година
Иск за 300 000 лв. към спешния "доктор" и работодателя му - само това ще ги оправи. Е и съд, който да уважи иска... Сигнализирай за неуместен коментар