Онлайн пазаруването ще надмине физическото, позволява да открием най-изгодните цени

Ковид-19 даде възможност на хората да открият онлайн шопинга

28.02.2023 | 07:54 Редактор: Ирена Бакърджиева
Онлайн пазаруването ще надмине физическото, позволява да открием най-изгодните цени

Онлайн търговията в световен мащаб, както и в нашата страна, все още не е изместила традиционните начини на пазаруване. "В България има сериозен ръст при онлайн покупките и в определен момент онлайн продажбите ще надминат пазаруването във физически магазини", прогнозира пред Bloomberg TV Bulgaria Радослав Вангелов, ръководител "Бизнес развитие" на компанията за мобилни решения Soft1.

Според него онлайн търговията дава възможност да бъде намерена най-добрата оферта и крайният потребител да придобие желаната стока или продукт на по-добра цена.

"На фона на инфлацията потребителите отделят повече време за търсене, за да намерят това, което ги интересува на подходяща за тях цена", посочи той и потвърди, че ситуацията с Ковид-19 даде възможност на хората да открият онлайн пазаруването, което се превръща в навик. Потребителите запазиха своето клиентско поведение и продължават да пазаруват онлайн, пише investor.bg.

Вангелов обясни, че причината да се наложи онлайн търговията допринася и за възможността за избор, когато на едно място има повече продукти, чиито цени може да се сравнят.

Снимка: Pixabay