fallback

Сачева: Рано е да се говори за коалиции, готови сме на всички усилия за редовно правителство

Дългосрочните политики са в застой, защото държавата няма редовно правителство, посочи кандидатът за депутат от ГЕРБ-СДС

26.02.2023 | 11:56 Автор: Елеонора Танева

Ние сме готови отново да положим всички усилия България да има редовно правителство, за да може да се върне на пътя на стабилността и да си създаде перспектива за развитие. Това заяви кандидатът за депутат от ГЕРБ-СДС Деница Сачева.

"Ако продължаваме в тази спирала от кризи и непрекъсната политическа нестабилност, държавата няма как да има перспектива за развитие. Основните ангажименти, които ние поемаме, са тези, които сме представили и в предходната си предизборна програма, защото макар че антикризисните ни мерки в значителна степен успяха да бъдат изпълнени в рамките на последното Народно събрание, особено тези в енергетиката, дългосрочните политики са в застой, защото държавата няма редовно правителство и има поредица от кризи", обясни Сачева пред БНР.

Според нея е твърде рано да се говори за коалиции и партньорства за бъдещо управление.

"Ние няма как да твърдим, че искаме правителство в партньорство с хора, които всъщност искат очевидно в нестабилност и искат да хвърлят държавата непрекъснато от избори в избори. Отново сме на път да дадем над 80 млн. лв. за поредните избори в страната и очевидно това по никакъв начин не притеснява колегите от "Продължаваме промяната", които иначе са много загрижени да не се харчат обществените пари за неща, които биха могли да бъдат инвестирани в други проекти", коментира Сачева и изброи какви критики имат към ПП - инфлацията, Еврозоната, нестабилността в държавата и позицията ни към войната в Украйна.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

fallback
Още от България
fallback