ЦИК отказа на ПП-ДБ да впише в коалицията им за вота "Обединени земеделци"

Решението може да бъде обжалвано пред съда

25.02.2023 | 22:50 Редактор: Елеонора Танева
ЦИК отказа на ПП-ДБ да впише в коалицията им за вота

Централната избирателна комисия отказа регистрация на промяна в състава на коалиция "Продължаваме Промяната" – "Демократична България“, регистрирана с Решение на комисията №1662-НС от 15 февруари 2023 г. 

На 25 февруари 2023 г. в 17:40 часа в Централната избирателна комисия е постъпило заявление от коалиция ПП-ДБ, подписано от представляващите коалицията Кирил Петков Петков, Асен Васков Василев, Христо Любомиров Иванов и Атанас Петров Атанасов, подадено от пълномощника Мартин Ангелов Бъбаров, с което е заявена за регистрация промяна в състава на коалицията, изразяваща се в присъединяване на политическа партия "ОБЕДИНЕНИ ЗЕМЕДЕЛЦИ".

Съгласно чл. 144, ал. 1 и 2 от Изборния кодекс промени в състава на коалиция, настъпили след регистрацията й, се извършват след подаване на заявление и представяне на решение за промените и съответните документи не по-късно от 35 дни преди изборния ден. 

Определеният краен срок за подаване на документите за извършване на промени в състава на коалиция е 17:00 ч. на 25.02.2023 г. Документите са постъпили след изтичането на този срок, за което приносителят изрично е уведомен като това обстоятелство е вписано в Регистъра на Централната избирателна комисия, информират от ЦИК. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)