ПП-ДБ: Престъпният режим в Русия допусна тежка грешка,  Украйна ще спечели войната

Помощта за нападнатия не може да бъде разглеждана като намеса във войната, посочват от коалицията

24.02.2023 | 10:34 Редактор: Тодор Петров
ПП-ДБ: Престъпният режим в Русия допусна тежка грешка,  Украйна ще спечели войната

Коалиция "Продължаваме промяната – Демократична България" излезе с декларация по повод 1 година от началото на руската военна агресия срещу Украйна.

"Преди година Русия разруши мира и сигурността в Европа с непредизвикана и бруталната военна агресия срещу Украйна. Режимът в Кремъл се опита със сила да ревизира международния ред и да установи своя имперски модел над Източна Европа. На днешния ден отдаваме почит пред героизма на украинския народ и храбростта на неговата армия. Защитавайки своя суверенитет и идентичност, те бранят и нашите общи европейски ценности и начин на живот, основани на свободата и човешкото достойнство", пишат от ПП-ДБ.

"Русия допусна тежка грешка като подцени волята на украинската нация да окаже решителна съпротива срещу агресията. Престъпният режим в Кремъл не беше подготвен за категоричния и единен отговор от страна на международната общност и нейните институции в подкрепа на Украйна", подчертават от коалицията. 

Категорично заявяват, че ще отстояват позицията на България като лоялен член на НАТО и ЕС и ще положат всички усилия да гарантират спазването на решението на Народното събрание за оказване на военното-техническа помощ на Украйна. 

"Украйна упражнява правото си на защита срещу руската агресия в съответствие с чл. 51 от Устава на ООН и помощта за нападнатия не може да бъде разглеждана като намеса във войната, а само и единствено като подкрепа за възстановяване на мира", настояват от ПП-ДБ.

•    Ще подкрепим Украйна в нейните евроатлантически стремежи;
•   Ще настояваме за създаването на специален международен трибунал, който да преследва престъпленията на политическото и военното ръководство на Руската федерация и нейните съюзници; 
•  Ще изведем като основен приоритет в своята управленска програма политиката за премахване на всички форми на зависимост, вкл. енергийна, на уязвимост, проникване и влияние от страна на Кремълския режим в България. 

"Днес, по-силно от всякога, вярваме, че Украйна ще спечели тази война. Това е единствената надежда мирът в Европа да бъде възстановен", завършва позицията на коалицията.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR
 


3
0 rate up comment rate down comment 1
12345
преди 1 година
видехме ви кви политици сте и колко разбирате от политика Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 2
манара
преди 1 година
Хайде,тръгвайте за фронта! Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 2
Лицемерие
преди 1 година
За България кога ще се загрижите? Ако разбирам правилно, гласувайки за вас, подкрепяме Украйна. А вие на фронта ще ходите ли и то за държава, която не е в НАТО? Сигнализирай за неуместен коментар