Жълт код за вятър с до 80 км/ч, температурите минават 20 градуса

През следващите дни нова хладна вълна ще донесе мокър сняг в Добруджа

21.02.2023 | 07:13 Редактор: Елеонора Танева

НИМХ издаoe предупреждение от първа степен за силен вятър от запад-северозапад. Жълт код е обявен за 10 области от Северна България. Скоростта на вятъра ще достига до 80 км/ч.

Денят започва с положителни температури в страната - от 5 до 0 градуса, а в североизточните райони около 7-8. Преди обед облаците ще се разсейват и ще бъде слънчево над цялата страна. Максимални температури ще бъдат от 16 до 21 градуса, на север от планините до 22-23, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Ивана Дилова. 

Над планините ще има разкъсана облачност. Вятърът по високите части, над 2200 м ще бъде силен, от северозапад, с пулсове до 70 км/ч. Максимални температури над 2500 м ще бъдат около 1 до 0 градуса, а на 1500 м - до 6-7. 

През следващите дни у нас нова хладна вълна ще донесе мокър сняг в Добруджа. Във вторник и в сряда  температурите за кратко ще се понижат. От четвъртък постепенно градусите ще се повишават. В петък ще бъде топло и ветровито, през нощта срещу събота вятърът ще отслабва и ще превали дъжд в северната половина от страната.

Гледайте цялата прогноза във видеото.