Каракачанов: За нелегалните мигранти си говорим само когато има смъртни случаи

Земетресението и войната в Украйна ще предизвикват наплив към Европа, смята почетният председател на ВМРО

20.02.2023 | 15:47 Редактор: Вяра Димова
Каракачанов: За нелегалните мигранти си говорим само когато има смъртни случаи

"За проблема с нелегалните мигранти си говорим само когато има смъртни случаи. Само с коментиране не става. Няма последователна държавна политика. Българският парламент не се занимава с проблемите на хората, а с това да махне главния прокурор, за да сложи удобен за група ляволиберални политици главен прокурор", каза Красимир Каракачанов, почетен председател на ВМРО. Според него съдебна реформа "няма да оправи нещата". 

По думите му изказването на министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев, че оградата по границата е сред причините за проблемите с нелегалните мигранти, е некоректно.

"Аз съм инициаторът да се прави такава ограда. През 2014-2015 година буквално изнудихме Бойко Борисов да започне да я прави. Но срещу нея скочиха ляволибералните политици, които му бяха коалиционни партньори, както и голям процент от медиите. Обясняваха, че ние сме десни популисти - националисти и как може да спираме тези нещастни хора, които бягат от войната. А статистиката показваше, че 70% от нахлуващите в България не са бягащи от войната в Сирия", коментира Каракачанов, цитиран от БНР.

Той подчерта, че допълнителни събития като земетресението в Турция и Сирия и войната в Украйна, ще предизвикват големи човешки маси да търсят спасение към Европа.

рябва по-строго и категорично законодателство. От пет години нагоре без право на обжалване. Не само конфискуване на автомобила, а на цялото имущество. Държавни служители, замесени в трафика, да получават двойна на трафиканта присъда. И доживотно да не могат да заемат държавна служба. Подбор на полицията", смята почетният председател на ВМРО.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)