Родилката в Луковит починала след операция, роднини: И детето ми беше здраво

23-годишната жена ражда момиченце на 23 януари в болницата в Бяла Слатина

16.02.2023 | 17:46 Редактор: Искра Ангелова

Медицински надзор започва проверка на тежкия случай с починала млада родилка от Луковит и нейното бебе. 23-годишната жена ражда момиченце на 23 януари в болницата в Бяла Слатина, няколко дни по-късно е изписана.

След по-малко от седмица детето се разболява, медиците не успяват да го спасят. Броени дни по-късно от септичен шок умира и майката.

Новороденото отказва да се храни и родителите му го откарват в Спешния център в Червен бряг, по-малко от 10 дни след раждането му.

Състоянието на детето се влошава и семейството отива в Спешния център в Луковит, където чакат оборудвана линейка от Ловеч. Бебето обаче губи живота си в линейката. Аутопсията му показала бронхиолит. 

"И се прибира и детето, и майката", поясни майката на починалата родилка.

"Детето ми беше здраво и бременността много добре се развиваше", сподели бащата на починалото новородено.

Два дни по-късно вкъщи майката вдига висока температура. В Спешния център в Луковит ѝ поставят инжекция. След още няколко дни родилката се връща отново в болницата в Бяла Слатина. Там започват спешна реанимация, стабилизират я и я насочват към Плевен.

Там в болницата "Георги Странски" жената е приета в спешното със съмнения за септичен шок. Но след операция - жената умира.

"Всичко, което трябва, сме го направили така, както повеляват медицинските стандарти", поясни завеждащият АГО на МБАЛ - Бяла Слатина - д-р Йордан Икономов. 

Вижте повече в репортажа на Тоня Стоянович.


2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
Вече няма лекари пари ако има има и лекар Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
тит.
преди 1 година
Винаги могат да възникнат усложнения. Всяка операция, колкото и да е рутинна, крие риск. Но често и лекарите карат през пръсти и в такива ситуации ***, че разбери кой е прав. Сигнализирай за неуместен коментар