23-годишна родилка и бебето ѝ починаха след разкарване по болниците

Аутопсията на детето е показала бронхиолит, "Медински надзор" проверява случая

16.02.2023 | 13:41 Редактор: Петя Кръстева

23-годишна родителка и бебето ѝ са починали в Луковит. Младата майка е родила своето момиченце на 23 януари в болницата в Бяла Слатина и по-късно е изписана.

След още няколко дни новороденото отказва да се храни и родителите му го откарват в Спешния център в Червен бряг. На другия ден момиченцето се влошава и семейството отива в спешния център в Луковит, където чакат оборудвана линейка от Ловеч.

Бебето обаче почива в линейката. Аутопсията му показала бронхиолит. Малко по-късно майката вдига висока температура. В спешния център в Луковит ѝ поставят инжекция.

След още няколко дни родилката се връща отново в болницата в Бяла Слатина. Там започват спешна реанимация, стабилизират я и я насочват към Плевен. Там в болницата "Георги Странски" жената е приета в спешното със съмнения за септичен шок. След операция жената също почива.

"Детето ми беше здраво, бременността се развиваше добре. Цялата история започва от това, че за забравили плацента. Искам справедливост, за да не умират други млади родилки", категоричен бе бащата на починалата. 

От болницата твърдят, че са направили всичко възможно да спасят майката и бебето. От "Медицински надзор" започват проверка по случая.