Добри хора спасиха недохранен кон в безпомощно състояние в Благоевград

Животното вече е в градския зоопарк

16.02.2023 | 13:47 Редактор: Вяра Димова

Спасиха кон, изоставен и лежал в безпомощно състояние дни наред в квартал "Струмско" в Благоевград. Намесват се добри хора, конят вече е обгрижен и се намира в местния зоопарк. 

Животното  е намерено паднало на земята. Правило е многократни опити да се изправи. По тялото му има множество охлузвания. На помощ идват хората от фирмата, чиято база е в близост.

"За 3-4 часа успяхме да го вдигнем с помощта на мотокар, стъпи си на краката. Вчера последно го бяхме видели, навърташе се. Оставихме му за ядене и се прибрахме. Сутринта го намерихме пак паднал", разказа Георги Мицов.

На място е повикан и ветеринар. Той установява, че конят не е болен. Състоянието му се дължи на системно недохранване и премръзване. 

"Преслушах го, имаше известни отклонения от нормата, със запазена перисталтика. Беше се изходил, което е също много важно при този тип животни. Влях му системи доста с общоукрепващи препарати, плюс други инжекции и препарати", коментира ветеринарният лекар д-р Светослав Димитров.

Животното не се отглежда в обор, а е пуснато свободно. Собственикът му го използва само за работа, без да полага грижи за него.  "Нямаше собственик, няма чип, няма идентификатор, по който може да се издири собственика", посочи д-р Димитров.

В крайна сметка конят е закаран в зоопарка на Благоевград. Тази сутрин се е появил мъж, който твърди, че е собственик и поеме грижите за животното. 

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.


4
1 rate up comment rate down comment 1
Коко
преди 1 година
Появилият се собственик трябва да плати всички разходи за лечението и възстановяването му плю здрава парична глоба Сигнализирай за неуместен коментар
3
4 rate up comment rate down comment 0
Елена
преди 1 година
Бог да го Накаже този безчуствен *** ще го погуби канчето Сигнализирай за неуместен коментар
2
6 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 1 година
Не го давайте на този злодей!!! Сигнализирай за неуместен коментар
1
11 rate up comment rate down comment 0
Светла Тодорова
преди 1 година
Моля не давайте кончета на собственика.Нека в Зоопарка се грижат за него.Собственика е за затвор Сигнализирай за неуместен коментар